Sleutelsystemen

Profielcilinders

Sleutelsystemen of sluitsystemen worden meestal toegepast in kantoorgebouwen e.d., maar ook in een woning kan een serie gelijksluitende profielcilinders erg handig zijn. Elke deur in uw woning kan dan met dezelfde sleutel geopend worden. Als u overweegt om uw woning te voorzien van goedgekeurd hang – & sluitwerk moet u zeker deze optie in overweging nemen. Hoewel er geen voorschriften zijn van het Politie Keurmerk Veilig Wonen betreffende profielcilinders is het zeker de moeite waard om voor het gebruiksgemak te kiezen. Eisma Preventie levert naar wens alle sloten met dezelfde sleutel.

Veiligheidscilinders

In veiligheidscilinders zijn extra beveiligingsvoorzieningen aangebracht die er voor zorgen dat de cilinder niet gemanipuleerd kan worden. Deze voorzieningen bestaan uit een gehard stalen anti-boorstift, die er voor zorgt dat de cilinder niet uitgeboord kan worden. Het boortje breekt af op deze stift. Een andere voorziening is de verstevigingbrug tussen de twee cilinder helften. Deze zorgt er voor dat de cilinder niet “gekraakt” kan worden volgens de zgn. Bulgaarse methode. Hierbij wordt met een tang o.i.d. de cilinder rondgedraaid waardoor deze in het midden breekt. Hierna is het gemakkelijk om het slot te openen. Veiligheidscilinders kunnen geleverd worden met een sleutelcertificaat wat er voor zorgt dat sleutels alleen bijbesteld kunnen worden na overlegging van het certificaat.

Sluitsystemen

Voor uitgebreide sluitplannen (generaal – en hoofdsleutelinrichtingen) beschikt Eisma Preventie over software om ter plekke samen met de opdrachtgever een sluitplan op te stellen. Na levering monteert Eisma Preventie de bestelde cilinders, zodat elke deur de juiste cilinder volgens het opgestelde sluitplan bevat.

Sleutelbeheerprogramma

Eventueel kunnen wij ook nog een sleutelbeheerprogramma leveren waarin sleutels aan personen gekoppeld kunnen worden. Dit programma wordt gebruikt als binnen een sluitplan veel wisselingen van sleutels plaatsvinden. De inname en uitgifte van sleutels wordt in de pc bijgehouden. Men kan zien welke persoon welke sleutel in beheer heeft.