Keurmerk veilig wonen

Het Politie Keurmerk Veilig Wonen is er niet alleen voor goedgekeurd Hang – & Sluitwerk. Het Keurmerk vereist ook organisatorische, sociale en administratieve maatregelen. Ook aan verlichting en zicht en maatregelen voor meer brandveiligheid worden eisen gesteld. Als u aan alle voorwaarden voor het Politie Keurmerk voldoet ontvangt u het certificaat Veilige Woning. Met dit certificaat ontvangt u van veel verzekeringsmaatschappijen korting op uw inboedelverzekeringspremie.

Organisatorische maatregelen.

Veilig wonen is vooral een kwestie van bewust wonen. De beste sloten helpen niet als u ze niet gebruikt of als u tegelijkertijd een raam open laat staan. Goede buitenverlichting helpt niet als u deze vergeet aan te doen als u weg bent. Het is daarom belangrijk dat u ook veilig handelt. Dit betekent bijvoorbeeld licht ‘s avonds laten branden als u niet thuis bent, geen briefjes op de deur plakken met de boodschap: Ben even weg o.i.d., uw sleutels NIET onder de deurmat verstoppen, geen ladders of ander klimmateriaal voor het grijpen leggen, waardevolle bezittingen met extra zorg behandelen.(eventueel in een kluis opbergen)

Sociale maatregelen.

Door in uw woonomgeving een oogje in het zeil te houden vergroot u niet alleen uw eigen, maar ook andermans veiligheid. Goede contacten met buren en buurtbewoners zijn hierbij van belang. Maak afspraken met de buren over verzorging van planten, zodat u ze niet uit de vensterbank hoeft te halen, het leeg halen van de brievenbus en het grasmaaien. Dit alles met de bedoeling om uw huis een bewoonde indruk te geven.

Administratieve maatregelen.

Onder administratieve maatregelen wordt verstaan dat u waardevolle bezittingen voorziet van een merkteken en registreert. Goed geregistreerde bezittingen, voorzien van postcode en huisnummer zijn voor dieven een stuk minder interessant. En mocht er onverhoopt buit van een inbraak gevonden worden, dan stellen uw adresgegevens de politie in staat om de goederen weer bij u terug te bezorgen. Antiek , sieraden en kunstvoorwerpen kunt u op een duidelijke foto vastleggen, zodat u uw bezittingen herkenbaar maakt voor een ander. Door een liniaal naast het voorwerp te leggen geeft dit een goede indicatie van de grootte van het voorwerp.

Verlichting & zicht.

Een inbreker wordt niet graag gezien. Maar u wilt wel graag zien wie er voor de deur staat. Daarom is een goede verlichting voor deuren die vanaf de straat zichtbaar en bereikbaar zijn noodzakelijk voor het Politie Keurmerk. Zo kunt u of iemand anders zien dat er onraad is en bovendien vergroot het de gebruiksvriendelijkheid voor u en uw bezoekers. Ideaal zijn lampen met een stevig armatuur en ingebouwde schemerschakelaar. Kunt u vanuit uw huis -door een raam of deurruit niet zien wie er voor de deur staat dan is een deurspion een handig hulpmiddel om te kijken wie er voor de deur staat.

Brandveiligheid.

Als uw huis goed is beveiligd wordt het voor een inbreker heel lastig om binnen te komen. Maar voor u als bewoner wordt het lastiger om uw huis snel te verlaten in een noodsituatie zoals brand. Voor het verkrijgen van het certificaat Veilige Woning is het noodzakelijk om op een centrale plaats op iedere verdieping met slaapkamers een rookmelder te plaatsen. Deze rookmelder moet voorzien zijn van het goedmerk van het Keurmerkinstituut. Een tijdig alarmsignaal geeft u voldoende tijd en gelegenheid om uw slot(en) te openen.

Hang – & Sluitwerk.

Op het gebied van Hang – & Sluitwerk kunt u bij Eisma Preventie uitstekend terecht. Door jarenlange ervaring in het hang – en sluitwerk kunnen wij u van een passend advies voorzien. De producten die wij monteren variĆ«ren van opleg raamslot, veiligheidsbeslag, bovenraamsluitingen, insteeksloten tot en met driepuntssluitingen, waarvoor wij met speciale apparatuur ter plekke de sparingen uitfrezen uit de deur en het kozijn. Natuurlijk werken wij met SKGZ goedgekeurde producten. Deze zijn uitvoerig in een praktijksituatie getest. Goedgekeurde producten herkent u aan het logo van het SKGZ.

Geen zorgen!

Geniet van een ongestoorde nachtrust of ga met een gerust gevoel op vakantie als u in het bezit bent van het certificaat Veilige Woning. De kans op inbraak is immers met 95 % verminderd.