Hang & sluitwerk

Het hang – en sluitwerk van uw woning zorgt er voor dat uw ramen en deuren soepel draaien en goed afsluitbaar zijn. Tevens heeft degelijk hang – en sluitwerk een sterk inbraakvertragende werking.

Het aanbod van producten binnen het hang – en sluitwerk is bijzonder groot te noemen. Er is kennis van zaken nodig om de juiste producten te kiezen voor uw woning of bedrijfspand. Wij kunnen u, afhankelijk van uw wensen, een pasklare oplossing bieden op het gebied van hang – en sluitwerk. Hierbij wordt ook duidelijk rekening gehouden met de montage mogelijkheden. U komt dus achteraf niet voor verrassingen te staan als het geadviseerde niet gemonteerd kan worden.

Seniorenbeslag

De toename van het aantal ouderen in onze samenleving brengt een groeiende vraag mee naar producten die gemakkelijk te bedienen zijn. In dat kader is er het zgn. “seniorenbeslag” ontwikkeld. Het belangrijkste kenmerk hiervan is de plaatsing van het sleutelgat boven de deurkruk. Voordeel hiervan is dat men gemakkelijk het “sleutelgat” kan vinden. Ergonomisch een duidelijke verbetering.

SKG-normering

Hang- en sluitwerk dat bewezen heeft daadwerkelijk inbraakwerend te zijn kan door SKG gecertificeerd worden en mag c.q moet dan onuitwisbaar voorzien worden van het bekende SKG-huisje met de sterren.

Uitgangspunt aangaande inbraakwerendheid is dat voor de inbreker bereikbare ramen en deuren gedurende ten minste 3 minuten tegen een poging tot inbraak bestand dienen te zijn. 3 minuten lijkt niet veel, maar is het wel. Het betekent namelijk 3 minuten ter zake kundig, doelgericht en heel erg hard werken. In de praktijk betekent dit dat de gelegenheidsinbreker niet binnen komt.

Meerpuntssluitingen

Eisma Preventie is gespecialiseerd in de montage van driepuntssluitingen. De benodigde sparingen in deur en kozijn worden ter plekke (bij u thuis) uitgefreesd, waarna de driepuntssluiting wordt gemonteerd. Het grootste voordeel van een driepuntssluiting is het bedieningsgemak. Na afsluiten van de deur is deze op drie punten vergrendeld.

Deurdrangers

Het plaatsen en afstellen van deurdrangers is nog een specialiteit van Eisma Preventie. Een goed gemonteerde en perfect afgestelde deurdranger zorgt voor een goed sluitende deur. Wij zijn niet merk gebonden, zodat wij samen met u de beste keus kunnen maken, die het best in uw situatie past. Maar ook als uw deur niet goed wil sluiten en u hebt hier altijd al eens naar willen laten kijken staan wij tot uw beschikking.

Bovenraamsluitingen

De term bovenraamsluiting wil niets anders zeggen dan een afstandbediening voor een raam op een moeilijk bereikbare plaats. Deze worden toegepast bij ramen die vanaf de vloer moeilijk bereikbaar zijn b.v. een uitzet – of valraam boven een deur. Bovenraamsluitingen inmeten en monteren is ook een specialiteit van Eisma Preventie.

Vingerbeschermingsprofielen

Een heel ander soort preventie waarmee Eisma Preventie zich bezig houdt is het voorkomen van het beklemd raken van (meestal) kindervingertjes tussen deur en kozijn aan de scharnierzijde. Wij leveren hiervoor een kunststof profiel met aluminium houderprofielen voor zowel naar binnen als naar buiten draaiende deuren. Ideaal voor scholen, peuterzalen, kinderdagverblijven enz, maar ook voor u thuis. U kunt meer informatie aanvragen via de contactpagina.